Hyppää pääsisältöön

Kaupunki joen suussa

Joensuu on perinteisesti ollut karjalainen, vieraanvarainen ja värikäs kaupunki, avoin kulkijoiden tulla. Vilkas kulttuurielämä ja ympäröivä luonto houkutteli turisteja alueelle jo 1960-luvulla.

Matka Joensuuhun ja kaupunkia ympäröiviin maisemiin alkaa vilkkaalta kauppatorilta. Erityismaininnan arvoinen on torilla myytävä herkku, aito joensuulainen karjalanpiirakka. "Voe ku hyvvee", toteaa ohjelman selostajakin.

Pohjois-Karjalan maakunnan keskusta kutsuttiin aikanaan puun ja virran kaupungiksi. Kaupungin kahteen osaan jakavan Pielisjoen uomissa uitettiin vielä 1960-luvulla runsaasti puuta.

Kaupunkiin ei turistien tarvitse jäädä vaan nähtävää riittää muuallakin seutukunnalla. Ohjelmassa kerrotaan alueen matkailuvaltteja olevan ortodoksisen perinteen, luonnon mystiikan ja Venäjän rajan läheisyyden. Kolilta löytää vielä aitoa erämaata, suuret metsät tarjoavat myös työtä ja toimeentuloa alueen asukkaille.

Ohjelman lopuksi tutustutaan nelijalkaiseen eläimeen, joka tuntuu viihtyvän poikkeuksellisen hyvin Pohjois-Karjalan erämetsissä.

Teksti: Emilia Kemppi

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto