Hyppää pääsisältöön

Kaupunki joen suussa

Joensuu on perinteisesti ollut karjalainen, vieraanvarainen ja värikäs kaupunki, avoin kulkijoiden tulla. Vilkas kulttuurielämä ja ympäröivä luonto houkutteli turisteja alueelle jo 1960-luvulla.

Matka Joensuuhun ja kaupunkia ympäröiviin maisemiin alkaa vilkkaalta kauppatorilta. Erityismaininnan arvoinen on torilla myytävä herkku, aito joensuulainen karjalanpiirakka. "Voe ku hyvvee", toteaa ohjelman selostajakin.

Pohjois-Karjalan maakunnan keskusta kutsuttiin aikanaan puun ja virran kaupungiksi. Kaupungin kahteen osaan jakavan Pielisjoen uomissa uitettiin vielä 1960-luvulla runsaasti puuta.

Kaupunkiin ei turistien tarvitse jäädä vaan nähtävää riittää muuallakin seutukunnalla. Ohjelmassa kerrotaan alueen matkailuvaltteja olevan ortodoksisen perinteen, luonnon mystiikan ja Venäjän rajan läheisyyden. Kolilta löytää vielä aitoa erämaata, suuret metsät tarjoavat myös työtä ja toimeentuloa alueen asukkaille.

Ohjelman lopuksi tutustutaan nelijalkaiseen eläimeen, joka tuntuu viihtyvän poikkeuksellisen hyvin Pohjois-Karjalan erämetsissä.

Teksti: Emilia Kemppi

Kommentit