Hyppää pääsisältöön

Karjalohjan ufo

Heinäkuussa 1991 Karjalohjan Nummijärvellä havaittiin oudon esineen molskahtavan järveen. Huhu ufosta levisi nopeasti ja tapaus sai kansainvälistäkin huomiota.

Kaksi mökkiläistä näki järvellä vaalean, noin metrin mittaisen, kovaa ääntä pitävän esineen syöksyvän veteen. He ilmoittivat havainnostaan viranomaisille ja pian järvellä pörräsi säteilyturvakeskuksen tarkastajat, armeijan väkeä ja palolaitoksen sukeltajia sekä toimittajia.

Järvellä tehtiin säteilymittauksia, pohjaa tutkittiin miinaharavalla sekä kaikuluotaimella ja imuruoppaustakin harkittiin. Ja iltapäivälehdet kirjoittivat innokkaasti mahdollisesta ufohavainnosta.

Tiiviiden etsintöjen jälkeen ei järven pohjasta lopulta löytynyt ufoa, eikä liioin avaruusromuakaan, ainoastaan uppotukki ja iso kivi. Samaan aikaan huhuttiin Taipalsaarelta löytyneen avaruusromua, mutta sekin paljastui lopulta palaneeksi moottorikelkaksi.

Tapaus herätti myös kansainvälistä kiinnostusta ja uutistoimisto Reutersin tekemä juttu levisi ulkomailla. Toimittaja Kari Mölsä toteaa (klippi 1) ettei Suomesta oltu uutisoitu yhtä mehukkaasti sitten tappajahauen.

Teksti: Heidi Sommar.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto