Hyppää pääsisältöön

Fallesmannin Arvo ja minä

Pojat katselevat kanaa Fallesmannin Arvo ja minä -tv-sarjassa.
Pojat katselevat kanaa Fallesmannin Arvo ja minä -tv-sarjassa. Kuva: Päivi Bourdon / Yle kuvapalvelu Fallesmannin Arvo ja minä

Fallesmannin Arvo ja naapurin Sakari ovat pojankoltaisia, joilla on vilkas mielikuvitus ja metkut takataskussa. Monet ovat kommellukset, joihin pojat joutuvat, eikä tukkapöllyltäkään voi välttyä. Kummallista kyllä sotkujen aiheuttajat löytyvät usein maalaiskylän ja pihapiirin vanhemman miesväen joukosta. 12-osainen lastennäytelmä on TV1 Lastenohjelmien tuotanto vuodelta 1995.

Fallesmannin Arvo ja minä -sarjan rooleissa

Sami Sainio - Arvo
Olli Metso - Sakari
Oiva Lohtander - Fallesmanni
Eeva-Maija Haukinen - Vaimo
Jaakko Kytömaa - Sakarin isä
Kaija Pakarinen - Isopiika
Kari Sorvali - Renki
Voitto Nurmi -Renki
Eira Soriola - Hulta
Jarmo Koski - Hassu-Antti
Ossi Ahlapuro - Nissen vaari
Ari Kallio - Tuomari
Erja Manto - Tuomarin vaimo
Heikki Määttänen - Perkreini
Riitta Elstelä - Maisteri
Seppo Kolehmainen - Pastori
Hannu Heikinheimo - Professori
Tomi Salmela - Vanki
Leo Lastumäki - Kertoja

Otteita tv-näytelmästä

Fallesmannin talon isopiika on tasainen luonne, eikä varmasti suutu koskaan. Ja sehän nähdään, sanoi Fallesmannin Arvo ja talon laiska renki, joka salaa ihaili piikaa, oli samaa mieltä. Muutaman kimurantin mutkan ja metkun jälkeen isopiika aivan kiehuu raivosta.

Arvon ja Sakarin äidit lähtevät talkoisiin ja pojat jäävät isiensä hoiviin. Isät ottavat kaiken irti yllättävästä vapaudestaan ja maistelevat siinä sivussa hieman miestä väkevämpää. Soppaa sotkee vielä korilllinen alamittaisia rapuja.

Fallesmanni juhlii näyttävästi syntymäpäiviään. Eikä siinä kovinkaan pahasti lopulta käynyt, vaikka Fallesmanni 50 vuotta täyttikin ja päätti samalla osoittaa ampumataitonsa.

Kesä on kuumimmillaan ja pojat päättävät lähteä kalareissulle. Kala ei vain tartu syöttiin helteillä, joten sinttijahtiin on lähdettävä yön turvin. Äideille tämä ei sovi ja poikien on lähdettävä salaa kalastamaan.

Fallesmannin taloon tulee vanki kuulusteltavaksi, eikä aikaakaan kun mies on karkumatkalla. Pojat ja kylän miehet säntäävät vangin perään eikä siitä hyvää seuraa.

Fallesmasmanni, Piiat ja rengit esittelyssä

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto