Hyppää pääsisältöön

Kaija Koo: Kuka keksi rakkauden

Kaija Koona tunnettu Kaija Kokkola löi itsensä ryminällä läpi 1990-luvun alussa. 1993 julkaistu albumi Tuulten viemää myi triplaplatinaa, ja se on yksi Suomen kaikkien aikojen myydyimmistä albumeista.

Tuulten viemää läpimurtolevyltä löytyy myös Kaija Koon ehkä suurin hitti Kuka keksi rakkauden. Vuoden 1994 Emma-gaalassa Tuulten viemää valittiin vuoden albumiksi ja Kuka keksi rakkauden vuoden sävellykseksi. Lisäksi Kaija Koon silloinen aviomies ja hitin säveltäjä Markku Impiö valittiin vuoden tuottajaksi.

Kaija Koon esiintyminen Lauantaileikit-ohjelmassa on ensimmäisiä kappaleen julkisia esityksiä. Raati pääsee tuoreeltaan arvioimaan superhitiksi muodostunutta laulua. Kaijan esitystä ja saksofonisooloa kehutaan, mutta kappale itse ei vielä tuolloin herättänyt suuria intohimoja.

Tietolaatikko

Kuka keksi rakkauden: Markku Impiö (säv) Markku Impiö ja Kaija Koo (san). (Tuulten viemää)

Kommentit