Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Tommi Korpela

Näyttelijä Tommi Korpela Jussi-gaalassa vuonna 2016.
Näyttelijä Tommi Korpela Jussi-gaalassa vuonna 2016. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu Tommi Korpela,Jussi-gaala,2016

Tommi Korpela ryhtyi haaveilemaan näyttelijän ammatista vasta armeijan jälkeen. Teini-ikäisenä hän soitti rumpuja, kuunteli 50-luvun musiikkia ja kävi ahkerasti kalassa. Miten minusta tuli minä -radio-ohjelmassa vierailleen Tommi Korpelan haastattelu on tehty vuonna 2010.

Marko Gustafssonin haastattelussa Korpela käy läpi lapsuuttaan ja nuoruuttaan sekä sitä, kuinka hän lopulta löysi tiensä Teatterikorkeakouluun. Ensimmäisen Jussi-palkintonsa Korpela sai vuonna 2008 parhaasta miespääosasta elokuvassa Miehen työ.

"Aamulla paineltiin parin kaverin kanssa haalareissa ja kairat kainaloissa pilkille Helsingin edustalle. Illalla notkuttiin nahkarotsi päällä ja buutsit jalassa aseman nurkilla tai Espan puistossa.", Tommi muistelee.

Teatteriin hän sai ensikosketuksen bändin kautta. Yksi soittokavereista oli töissä teatterikoulun tarpeistoissa ja Tommin bändi sai treenata koululla. "En todellakaan ajatellut, että minusta tulisi näyttelijä, mutta kun näin joitakin koulun esityksiä, niin kyllähän se teki vaikutuksen nuoreen mieheen.", Tommi toteaa.

Teksti: Marko Gustafsson

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto