Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Tommi Korpela

Näyttelijä Tommi Korpela Jussi-gaalassa vuonna 2016.
Näyttelijä Tommi Korpela Jussi-gaalassa vuonna 2016. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu Tommi Korpela,Jussi-gaala,2016

Tommi Korpela ryhtyi haaveilemaan näyttelijän ammatista vasta armeijan jälkeen. Teini-ikäisenä hän soitti rumpuja, kuunteli 50-luvun musiikkia ja kävi ahkerasti kalassa. Miten minusta tuli minä -radio-ohjelmassa vierailleen Tommi Korpelan haastattelu on tehty vuonna 2010.

Marko Gustafssonin haastattelussa Tommi Korpela käy läpi lapsuuttaan ja nuoruuttaan sekä sitä, kuinka hän lopulta löysi tiensä Teatterikorkeakouluun. Ensimmäisen Jussi-palkintonsa Korpela sai vuonna 2008 parhaasta miespääosasta elokuvassa Miehen työ.

"Aamulla paineltiin parin kaverin kanssa haalareissa ja kairat kainaloissa pilkille Helsingin edustalle. Illalla notkuttiin nahkarotsi päällä ja buutsit jalassa aseman nurkilla tai Espan puistossa.", Tommi muistelee.

Teatteriin hän sai ensikosketuksen bändin kautta. Yksi soittokavereista oli töissä teatterikoulun tarpeistoissa ja Tommin bändi sai treenata koululla. "En todellakaan ajatellut, että minusta tulisi näyttelijä, mutta kun näin joitakin koulun esityksiä, niin kyllähän se teki vaikutuksen nuoreen mieheen.", Tommi toteaa.

Teksti: Marko Gustafsson