Hyppää pääsisältöön

Hausmylly feat. Marjorie

90-luvun alun menestyneimpiin kuuluva dancepop-yhtye esiintyy hyväntekeväisyyskonsertissa ilman taustanauhaa.

Tietolaatikko

Hausmylly: Enzo (Hannu Pulkkinen), Micky (Mika Kauppinen) Drome (Jari Karjalainen)ja Psycko(Pekka Mykkänen).

Kaikki loppuu (Hog /pseud / (säv, sov). Enzo /pseud / (san).)

Sut varastaa mä aion (Drome, Jason /pseud / (säv, sov). Pennanen, Pasi (säv). Lowland, Peter /pseud / (sov). Sorjonen, Pasi (san).

Hausmylly perustettettin vuonna 1989 Viitasaarella, ja se nousi listojen kärkeen jo seuraavana vuonna Schysteemi -esikoissinglellään. Sittemmin tanssilattioita täyttivät muiden muassa kappaleet Se musta mies, Leikki ja Ikävä lokakuu.

2000-luvulla yhtye yritti paluuta ensin alkuperäisellä kokoonpanolla ja sitten aivan uudella ryhmällä, mutta hajosi keskinäisiin riitoihin.

Heli Nevakareen haastattelussa vuonna 1991 yhtye väittää tekevänsä suurimman osan keikostaan livenä. Syyn menestykseen tanssipaikoilla ja myyntitilastoissa Hausmyllyn pojat uskovat löytyvän kappaleiden sanoituksista: "Pikkutuhmat luritukset menevät kansaan".

Teksti: Emilia Kemppi

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto