Hyppää pääsisältöön

Kadonneet: Aulis Käkelä

Käyrämöjärven rannalla Lapissa asunut Aulis Käkelä valmistautui savustamaan ahvenia. Sitten tapahtui jotain yllättävää ja hän katosi jäljettömiin. Naapuri havaitsi, että Käkelän pihassa kävi musta auto.

Lauantai-aamuna 19. elokuuta vuonna 2006 Rovaniemen pohjoispuolella Käyrämöjärven rannalla asunut 53-vuotias Aulis Käkelä valmistautui savustamaan ahvenia. Hän oli aamutuimaan nostanut verkot, perannut saaliin ja nostanut esiin savustuslaatikon. Sitten tapahtui jotain yllättävää: Aulis Käkelä katosi kesken askareittensa.

Naapuri havaitsi, että puoli yhdeksän korvilla Käkelän pihassa kävi auto: musta Mercedes-Benz, joka poistui paikalta nopeasti. Silminnäkijän mukaan auto kaartoi Rovaniemen suuntaan. Käkelän katoaminen havaittiin seuraavana maanantaina, mutta hänen kohtalonsa on säilynyt avoimena näihin aikoihin asti.

Nykypäivän termein hän oli ekologisesti asuva yksineläjä: kalasti ja marjasti luonnossa jota myös mielellään valokuvasi. Hän oli taitava ja uuttera kirvesmies.

Asiaa tutkiva ylikonstaapeli Pertti Parikka haluaa ratkaista jutun, löytää mystisen Mersun ja sen kyydissä olleet. Parikan mielestä Käkelällä ei ollut mitään syytä kadota. Hän oli taistelijatyyppi, kova työmies, Parikan omin sanoin: Sinnikko.

Teksti: Yle Asiaohjelmat

Kommentit