Hyppää pääsisältöön

Tapani Kuningas: Ufot karttavat meitä

Ufotutkija Tapani Kuningas (1945–2009) keskusteli humanoideista tähtitieteilijän, kirkkoherran ja filosofin kanssa. Onko ufohavainnoilla mitään totuusarvoa, kysyttiin Mystinen ilta televisiossa -ohjelmassa vuonna 1984.

Tietolaatikko

Tapani Kuningas (25. joulukuuta 1945 evakkomatkalla – 20. joulukuuta 2009 Jämsä) oli suomalainen ufotutkija ja kirjailija. Kuningas oli Suomen Ufotutkijat ry:n perustajajäseniä ja toimi yhdistyksen puheenjohtajana. Kuningas oli myös ufoja ja rajatietoa yleisesti käsittelevän Ultra-lehden päätoimittaja ja lehteä julkaisevan, Kuhmoisissa toimivan Kustannus Oy Rajatieto -kustantamon toimitusjohtaja.

Lähde: Wikipedia

Ufotutkija, Ultra-lehden päätoimittaja Tapani Kuningas (1945–2009) arvioi, että ufoilmiötä ei tarvitse edes kyseenalaistaa, koska Neuvostoliitto oli perustanut vielä 80-luvulla ufokomission. Täysin ateistinen valtio ei sijoittaisi tutkimusrahaa mihinkään mystiseen ilmiöön, hän arvioi Mystinen ilta televisiossa -ohjelmassa vuonna 1984.

Kuninkaan mukaan pitäisikin keskittyä puhumaan kahdesta erilaisesta, fyysisestä ja parapsykologisesta ufoilmiöstä.

Kuninkaan mukaan parapsykologiset ufokokemukset ovat fyysisiä yleisempiä, ja fyysisiäkin on kymmeniä tuhansia. Ongelmallista oli hänen mukaansa se, että ihmiset eivät uskalla kertoa niistä, eivätkä tiedä, mihin niistä pitäisi kertoa. Parapsykologisiin humanoidikontakteihin liittyi hänen mukaansa ihmeparantumisia ym. telepaattisia kontakteja.

Tähtitieteen dosentti Heikki Oja toppuutteli Kuninkaan ajatuksia. Hänen mukaansa tähtitieteilijät näkevät koko ajan erilaisia valoilmiöitä, mutta yhtään vakuuttavaa ufohavaintoa hän ei tiedä. Kuningas arvioi havaintojen vähyyden johtuvan siitä, että ufot karttavat ihmisiä.

Kuninkaan mukaan myöskään minkään valtion ilmavoimat eivät kerro ufohavainnoistaan. Ohjelmassa haastateltu lennoston eversti kertoi, että tutkassa näkymättömiä valoilmiöitä oli havaittu, mutta niitä ei ollut pystytty hävittäjillä tavoittamaan.

Tähtitieteilijöillä ei ollut mitään yhtenäistä käsitystä ufohavainnoista, mutta monet heistä ajattelivat, että kyse oli tähdenlennoista, meteoriiteista, avaruusromusta, raketeista sekä ilmakehän salaperäisistä ilmiöistä kuten räjähdysvaloista ja revontulista.

Kuningas näki ufoissa myös poliittisia piirteitä. Vihreän liikkeen nousu 1980-luvulla Suomessa oli jo vanhaa perua, sillä parapsykologisissa raporteissa oli tietoa esimerkiksi saasteettomasta lentämisestä jo 1950-luvulla.

Kommentit