Hyppää pääsisältöön

Lohjalla tavataan

Nuoret ylioppilaat päättävät tavata toisensa Lohjalla. Mitä kauppalalla olisi heille tarjota? Virastoja, teollisuutta, kulttuuriakin – ja tietenkin omenoita.

Visiitti alkaa käynnillä pankissa. Vieraat majoitetaan Lohjanjärven rannalle viehättävään Haikarinniemen retkeilymajaan. Virkistävän saunan ja uinnin jälkeen alkaa matkan virallisempi osuus. Nuoret saavat monipuolisen oppitunnin siitä, millaisia asioita kauppalan hallinnossa otetaan huomioon.

Vuonna 1952 Lohja oli kasvava, nykyaikainen kauppala. Valtaosa asukkaista työskenteli maanviljelyksen ja teollisuuden parissa. Erityisen ylpeä Lohja oli – ja on edelleen – maineestaan "Suomen omenakaupunkina". Myös muut hedelmäpuut ovat perinteisesti menestyneet seudulla.

Vierailun päätteeksi nuoret viedään Lohjan keskiaikaiseen kirkkoon sekä ihailemaan järvimaisemaa Lohjanharjulta. "Kyllä Lohja sentään on kaunis!"

Tietolaatikko

Lohja muuttui kaupungiksi vuoden 1969 alussa. Samoihin aikoihin myös kaupungin rakennuskanta muuttui, moni vanha rakennus sai väistyä uuden tilalta.
Nykytiedon mukaan Lohjan kirkko on 1400-luvun lopulta.

Kommentit