Hyppää pääsisältöön

Sielun Veljet: Rakkaudesta

Rakkaudesta on Sielun Veljien tunnetuimpia kappaleita. Soundi-lehden kriitikot rankkasivat sen vuonna 2010 kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi rockbiisiksi.

Tietolaatikko

Rakkaudesta. Säv. ja san. Ismo Alanko, sov. Sielun Veljet.

Kappale ilmestyi maxi-singlenä vuonna 1987. Se oli lauluntekijä Ismo Alangon ensimmäinen rakkauslaulu.

Laulun synnyssä oli vaikeutensa, Alanko kertoi Soundissa vuonna 2010. Omista tunteista kertovan tekstin syntyminen kesti kauan, ja kun biisi oli valmis, bändi ei aluksi löytänyt tapaa saada se kulkemaan.

Tuottaja Riku Mattilan ehdotuksesta kappaleen pohjat soitettiin sisään epätavanomaisessa järjestyksessä ja mukaan lisättiin Ahti Marja-ahon sovittamat jouset.

Rakkaudesta on saavuttanut kriitikkojen lisäksi myös yleisön suosion. Helsingin Sanomien Rakkaimmat rokit -äänestyksessä 2007 se sijoittui seitsemänneksi.

Teksti: Jukka Lindfors

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto