Hyppää pääsisältöön

Iso H

Suomen tunnetuimman rap-kokoonpanon toinen puolisko Iso H julkaisi vuonna 2007 ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan soololevynsä "Lähelle on pitkä matka" vapauduttuaan vankilasta lokakuussa 2006.

Tietolaatikko

Saunareissu: Rosenberg, Henrik (säv, sov, san). Laiho, Kimmo (säv /myös rumpuosuus).

Vapaus: Rosenberg, Henrik (säv, sov, san). Aalto, Sakari (säv /rumpuosuus).

24H: Rosenberg, Henrik (säv, sov, san). Laiho, Kimmo (säv /myös rumpuosuus).

Kolmen täyspitkän Fintelligens-levyn, yhden kokoelman ja asevelvollisuudesta kieltäytymisestä seuranneen puolen vuoden ehdottoman vankeustuomion jälkeen oli Iso H:n soololevyn vuoro.

Aisaparinsa Elastinen oli ehtinyt julkaista jo kaksi levyä Fintelligensin jäätyä tauolle kokoelmalevyn julkaisun, yhtyeen Sony-sopimuksen päättymisen ja oman levy-yhtiön, Rähinä Recordsin, yhtiöitymisen jälkeen vuonna 2003.

Iso H oli aloittanut levynsä työstämisen jo vuonna 2002. Sitä on ollut tuottamassa itsensä H:n lisäksi myös Elastinen. Levy debytoi albumilistan sijalla kuusi ja vietti listalla yhteensä neljä viikkoa.

Soololevy poiki tietysti myös soolokeikkoja. Oheisissa videoleikkeissä kappaleita Iso H:n keikalta Vuokatin Pipefestista elokuulta 2007. Lavalla olivat mukana myös Jurassikki sekä "Lähelle on pitkä matka" -levyn kappaleella "Keskisormi" vieraileva Kofi.

Teksti: Janne Leppänen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto