Hyppää pääsisältöön

Kadonneet: Pekka Tuukkanen

Kesäyönä korpitiellä vaeltaa yksinäinen mies, 41-vuotias Pekka Tuukkanen. Hän on matkalla illanvietosta kotiin, Perhoon. Sinne hän ei koskaan saavu. Hän katoaa matkan aikana.

Heinäkuinen maisema Pohjanmaalla vuonna 2004. Ei ole enää yö, ei vielä aamukaan. Korpitiellä vaeltaa yksinäinen mies. 41-vuotias Pekka Tuukkanen on matkalla kotiin, Perhoon. Sinne hän ei koskaan saavu. Hän katoaa matkan aikana.

Pekka Tuukkanen kuului niin sanottuihin maan hiljaisiin. Hän oli harmiton yksineläjä, jolla ei pitänyt olla vihamiehiä. Hän kuului niihin, joita Immi Hellenin kuuluisan lastenlaulun enkelin tuli suojata.

Viimeinen varma havainto Tuukkasesta tehtiin puoli kuuden aikaan aamulla, jolloin tuttu perholainen kuorma-autoilija ohitti hänet soratiellä.

Kun juttu viimein siirtyi KRP:lle siihen yhdistettiin Perhosta pian katoamisen jälkeen löydetty harmaan Honda Accord -merkkinen poltettu ja hajotettu henkilöauto. Se oli ilmoitettu Pietarsaaresta luvatta käyttöön otetuksi.

Huhumylly Tuukkasen kohtalon ympärillä on nostanut esiin tarinoita, joista kaikkie eivät ole tuulesta temmattuja. Rikoskomisario Mikko Uusimäki onkin varma, että Tuukkasen kohtalo vielä selviää.

Teksti: Yle Asiaohjelmat

Keskustele