Hyppää pääsisältöön

Redrama, Paleface & DJ Mobster

Suomen kovimmat angloräppärit Redrama ja Paleface heittivät yhteiskeikan Vuokatin Pipefestissa 2007. MC:t tuplasivat vuorotellen toistensa soolokappaleita. Pöydän takana hääri molemmille tuttu DJ Mobster.

Tietolaatikko

I don't know what to tell you: ReDrama /pseud / (= Mellberg, Lasse). Immonen, Jukka.

Feet to work: ReDrama /pseud / (= Mellberg, Lasse). Immonen, Jukka.

Colgate soulmate: Immonen, Jukka (säv, sov). Paleface /pseud / (= Miettinen, Karri) (sov, san).

Still in charge: DJ Mobster /pseud / (= Kovalainen, Hermanni) (säv). Paleface /pseud / (= Miettinen, Karri) (san). ReDrama /pseud / (= Mellberg, Lasse) (san).

Redraman ura lähti alkujaan nousuun tämän voitettua englanninkielisen räpin suomenmestaruuden vuonna 2001. Samana vuonna näki päivänvalon Redraman debyyttijulkaisu "Redrama EP". Incredible Productionsin julkaisema levy herätti heti levy-yhtiöiden kiinnostuksen.

2002 Redrama solmi kahden levyn sopimuksen brittiläisen Virginin kanssa. Everyday soundtrack (2003) ja Street Music (2005) nousivat molemmat myyntimenestyksiksi ja listojen kärkisijoille . Lisäksi ne toivat tekijälleen myös erinäisiä palkintoja. Nykyään Redrama levyttää Rähinä Recordsille.

Myös Palefacen ura on lähtenyt nousukiitoonsa suomi-hiphop -buumin kulta-aikana 2000-luvun alussa.

Paleface on julkaissut kolme englanninkielistä studioalbumia Sony BMG:n kautta. Syksyllä 2010 julkaistaan Palefacen ensimmäinen suomenkielinen albumi. Rap-uransa lisäksi Paleface tunnetaan myös radiojuontajana sekä elokuvien ja kirjallisuuden suomentajana.

DJ Mobster on tunnetuimpia suomalaisia hiphop-DJ -nimiä sekä kotimaassa että maailmalla. Mobster on paitsi toiminut tuottajana, kiertänyt myös Suomea ja Eurooppaa juuri Redraman ja Palefacen keikka-DJ:nä.

Mobsterin tähän mennessä ainoa tuottajalevy, "Mobmusic", julkaistiin toukokuussa 2007. Levyllä vieraili paitsi kotimaisia, myös huippuluokan ulkomaisia rap-artisteja, kuten ruotsalainen Promoe ja yhdysvaltalaiskaksikko Dead Prez.

Levyltä julkaistulla sinkkubiisillä "Still in charge" vierailevat Paleface ja Redrama.

Myöhemmin Redrama ja Paleface ovat tehneet yhteistyötä Conscious Youths yhtyeessä.

Teksti: Janne Leppänen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto