Hyppää pääsisältöön

Taimen lähettäminen postissa

Taimen pakkaaminen postiin. Kuva: Puutarhaunelmia

Kyllikki Heikkisen maankuulu perennapuutarha sijaitsee Kainuussa Puolangalla, kuutosvyöhykkeellä. Lyhyt kasvukausi tuo puutarhan tosiharrastajalle haasteita, mutta kokeneelle kasvinkasvattajalle lajeja on silti kertynyt lähemmäs 1500. Siemenkirjeet kulkevat tuttujen ja tuntemattomampien kanssa tiuhaan ja Heikkinen pakkaa Puutarhaunelmien Paulalle viemisiksi kalliokatkeron. Kun postitat taimen, pese kasvi ja sen juuristo huolella. Näin vältytään siirtämästä esimerkiksi etanoita tai rikkakasveja puutarhasta toiseen. * Kaiva taimi maasta tarpeeksi suuren juuripaakun kera, jotta saat kaikki juuret mukaan * Pese kasvi ja sen juuristo huolella * Kääri juuristo kosteaan, pehmeään paperiin * Pakkaa kasvi sopivaan laatikkoon postitusta varten