Hyppää pääsisältöön

Keravan Valkosipulifestivaalit

Vuonna 1995 Keravan valkosipulifestivaaleilta raportoineen Pekka Holopaisen sanoin kyseessä on varsinainen kansanliike. Valkosipulifestivaaleja on järjestetty vuodesta 1986.

Vuonna -95 Keravan valkosipulifestivaaleille odotettiin 30 000 kävijää.

"Jos koko maassa käytettäisiin valkosipulia niin paljon kuin sitä käytetään tämän festivaalin aikana, saataisiin terveydenhoidossa aikaan miljardin markan säästöt", toteaa toimittaja Pekka Holopainen valkosipuliletti kädessään.

Holopainen jutustelee festivaalijärjestäjä Kaisa Ahomaa-Krogellin kanssa. Ahomaa-Krogell toteaa valkosipulin käyttöohjeeksi "sen mikä hyvältä tuntuu". Valkosipuli on sekä lääke, ruoka, että mauste.

Yrjö Salon kojulla Holopainen maistaa hunajamarinoitua valkosipulia ja maku on sen verran miellyttävä, että toimittajan aivan unohtaa liikuttaa mikrofoniaan. Salo kertoo kotimaisen valkosipulin olevan niin kallista, ettei sitä kannata makukynsiksi jalostaa.

Suomeen tuotiin 90-luvulla 10 miljoonaa kiloa valkosipulia vuosittain.

Teksti: Hanna Lintula

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto