Hyppää pääsisältöön

Peter Franzén: Tumman veden päällä

Keminmaalla asuu perhe, jossa on alle kouluikäinen poika Pete, hänellä pikkusisko Suvi, äiti ja humalassa väkivaltainen isäpuoli. Biologinen isä asuu Helsingissä. Tärkeitä ihmisiä Petelle ovat mummo ja pappa.

Tietolaatikko

Peter Franzén (s. 1971)

Tumman veden päällä (romaani, 2010)

Perhehelvetistä huolimatta esikoisromaanin yleissävy on onnellinen ja lämmin. Pete on valoisa pikkupoika, jonka ympärillä on paljon hyviä ihmisiä. Erityisen tärkeitä Petelle ja myös kirjan hengelle ovat mummo ja pappa, jotka ovat aina auttamassa ja säteilevät turvallisuutta, ymmärtävät pientä lasta.

Peter Franzén onnistuu pitämään tarinan uskottavasti lapsen tasolla. Hän ei tee Petestä kaikenymmärtävää pikkuvanhaa. Franzén on kirjoittanut taitavan ja väkevän esikoisromaanin, jossa on koskettavia välähdyksiä erään pienen pojan lapsuudesta.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen

Kommentit