Hyppää pääsisältöön

Dave Lindholm: Toivotuimmat

Yksi Dave Lindholmin tunnetuimmista ja toivotuimmista kappaleista on Joo, joo, mä rakastan sua. Toukokuussa 1984 Lindholm esitti sen Ajankohtaisessa kakkosessa rakkausteeman päätteeksi.

Tietolaatikko

Joo, joo, mä rakastan sua: Dave Lindholm (säv., san., sov.)

Voi, kun riittäis pieni taivas: Dave Lindholm (säv., san., sov.)

Vuonna 1977 julkaistiin Isokynän nimellä kokoelma "Kenen laulu". Sille koottiin miehen siihen astisesta tuotannosta kaikki singlebiisit, joita LP-levyiltä ei löydy. Levyltä löytyy myös kaunis Voi kun riittäis pieni taivas -kappale, joka on ollut eräs Daven toivotuimmista lauluista.

Dave Lindholm julkaisi sooloalbumin Vanha & uusi romanssi vuonna 1979. Akustisen levyn ainoat soittimet olivat kitara, piano ja basso. Avustajana levynteossa oli Sleepy Sleepers-yhtyeen basisti Kari "Pitkä" Lehtinen.

Tämä levyn tunnetuin raita kypsyi hiljalleen. Sen ensimmäiset versiot tehtiin 1960-luvun loppuvuosina.

Vanha & uusi romanssi on Lindholmin kuudes sooloalbumi. Rauhallinen albumi eroaa aikaisemmista kirjakielisemmällä ilmaisullaan slangisanojen sijaan.

Teksti: Hanna Lintula

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto