Hyppää pääsisältöön

Dave Lindholmin toivotuimpia kappaleita tv-esityksinä

Yksi Dave Lindholmin tunnetuimmista ja toivotuimmista kappaleista on Joo, joo, mä rakastan sua. Toukokuussa 1984 Lindholm esitti sen Ajankohtaisessa kakkosessa rakkausteeman päätteeksi.

Vuonna 1977 julkaistiin Isokynän nimellä kokoelma Kenen laulu. Sille koottiin miehen siihen astisesta tuotannosta kaikki singlebiisit, joita LP-levyiltä ei löydy. Levyltä löytyy myös kaunis Voi kun riittäis pieni taivas -kappale, joka on ollut eräs Daven toivotuimmista lauluista.

Dave Lindholm julkaisi sooloalbumin Vanha & uusi romanssi vuonna 1979. Akustisen levyn ainoat soittimet olivat kitara, piano ja basso. Avustajana levynteossa oli Sleepy Sleepers-yhtyeen basisti Kari "Pitkä" Lehtinen. Tämä levyn tunnetuin raita kypsyi hiljalleen. Sen ensimmäiset versiot tehtiin 1960-luvun loppuvuosina.

Vanha & uusi romanssi on Lindholmin kuudes sooloalbumi. Rauhallinen albumi eroaa aikaisemmista kirjakielisemmällä ilmaisullaan slangisanojen sijaan.

Teksti: Hanna Lintula

Kommentit