Hyppää pääsisältöön

Kadonneet: Kimmo Ojala

Tammikuun 7. päivänä vuonna 2000 Päivi Virtaranta teki poikaansa Kimmo Ojalaa koskevan katoamisilmoituksen Kouvolan poliisille. Kimmo ei ollut missään yhteyksissä omaisiinsa, vaikka häntä oli kaivattu. Rekkamies saattoi toki viipyä tien päällä kauankin, mutta ei näin kauan.

Poliisi ymmärsi jo alkututkimusten aikana, että jokin oli vinossa: Ojala oli ollut kateissa liian kauan jotta kyseessä voisi olla irtiotto arjesta. Kun tutkimukset etenivät selvisi, että viimeisestä varmasta havainnosta on aikaa puoli vuotta. Tuon havainnon ja ilmoituksen välillä oli vain pimeys.

Ojalan katoamiseen liittyy kolme suurta kysymysmerkkiä: Miksei kukaan kaivannut häntä kolmeen kuukauteen? Kun Ojala viimeisen kerran nähtiin hän kertoi ystävälleen olevansa matkalla mökille. Miksi hänen autonsa löytyy kouvolalaisesta lähiöstä? Ja katoamispäivää edeltäneenä yönä Ojalalla oli raju riita naisystävänsä kanssa. Liittyykö tämä riita katoamiseen?

Teksti: Yle Asiaohjelmat

Kommentit