Hyppää pääsisältöön

Opettele sinäkin steppaamaan

Steppi on tanssilaji, jota tanssitaan kengillä, joiden pohjaan on kiinnitetty alumiiniset raudat. Kaksiosaisessa Steppaillen-ohjelmassa lapset ja nuoret opastavat ohjaajansa Juha Lammen johdolla stepin askelkuvioihin.

Steppitekniikan perustana ovat tasapainoinen asento, nilkan rentous ja hyvä rytmitaju. Perusaskeleet opettelemalla steppiin pääsee nopeasti mukaan.

Ensimmäisessä osassa askeleista opetellaan step, brush, flap, shuffle, ball change ja travel. Ohjelman toisessa osassa harjoitellaan askeleita heel drop, step, cramp, cramp roll, heel dig, toe snap, shuffle ja scuffle.

Steppaaminen onnistuu minkä tahansa musiikin tahtiin, mutta perinteisintä steppimusiikkia on jazz. Muista tanssilajeista stepin lähisukulaisia ovat koputuksia hyödyntävät flamenco ja irlantilainen tanssi sekä jazz-tanssi.

Steppaamassa nähdään Jukka Heikkinen, Ninni Heinonen, Netta Lampi, Hilppa Lampi, Jessika Lampi, Aleksi Malmberg, Mikko Matinvesi ja Hanna Paakkolanvaara.

Teksti: Janne Leppänen

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto