Hyppää pääsisältöön

Sen kunniaks

TV-näytelmä alkoholismin kehityksestä, parantamismahdollisuuksista ja siihen liittyvistä vihamielisistä asenteista.

Tietolaatikko

Alkuperäisen ohjelman kesto: 71min.

Nuori perheenisä työskentelee toimittajana ja tekee vastentahtoisesti tv-ohjelmaa alkoholisteista.

Alkoholistien kohtalot herättävät hänessä ihmetystä. Vaimolleen hän päivittelee miten joku voi luisua alkoholismin kierteeseen huomaamattaan.

Vaimo ihmettelee miehensä väsymystä ja jatkuvia iltamenoja. Kun kotiin alkaa tulla karhukirjeitä maksamattomista laskuista vaimo huolestuu entisestään.

Alkoholisteihin suhtaudutaan usein halveksivasti eikä heitä haluta omille nurkille asumaan. Ongelmat on helppo lakaista pois silmistä, kunnes ne osuvat omalle kohdalle.

Teksti: Heidi Sommar

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto