Hyppää pääsisältöön

Sen kunniaks

TV-näytelmä alkoholismin kehityksestä, parantamismahdollisuuksista ja siihen liittyvistä vihamielisistä asenteista.

Tietolaatikko

Alkuperäisen ohjelman kesto: 71min.

Nuori perheenisä työskentelee toimittajana ja tekee vastentahtoisesti tv-ohjelmaa alkoholisteista.

Alkoholistien kohtalot herättävät hänessä ihmetystä. Vaimolleen hän päivittelee miten joku voi luisua alkoholismin kierteeseen huomaamattaan.

Vaimo ihmettelee miehensä väsymystä ja jatkuvia iltamenoja. Kun kotiin alkaa tulla karhukirjeitä maksamattomista laskuista vaimo huolestuu entisestään.

Alkoholisteihin suhtaudutaan usein halveksivasti eikä heitä haluta omille nurkille asumaan. Ongelmat on helppo lakaista pois silmistä, kunnes ne osuvat omalle kohdalle.

Teksti: Heidi Sommar

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto