Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Ilkka Koivisto

"Minulle ei ole tärkeää saada eläimeen kontaktia. Mielestäni on paljon mielenkiintoisempaa seurata eläinten käyttäytymistä ja viestintää ilman ihmisen väliintuloa.", sanoo tohtori Ilkka Koivisto.

Koivisto on touhunnut eläinten parissa pikkupojasta lähtien. Jo alle kouluikäisenä Ilkka hoiti pesästään pudonneita pääskysiä ja muistaa yhä sen tunteen, kun suurella hellyydellä terveeksi hoivattu lintu nousi taivaalle muun parven joukkoon. "Se oli varmaan semmoista ennenaikaista isän tunnetta, että lapsi pärjää maailmalla", muistelee Ilkka Koivisto.

Miksi – kysymys on ollut Ikka Koivistolle eteenpäin ajavana voimana jo pikkupojasta lähtien. Hän tutkii edelleen eläinten käyttäytymistä, vaikka vuoden päästä onkin edessä jo 80-vuotis synttärit.

Ilkka Koivisto on myös suomalaisten suuresti rakastama luontotuntija. Hän toimi liki 30-vuotta Korkeasaaren johtajana ja hänet tunnetaan myös Yle Radio Suomen luontoillan asiantuntijana. Vuosina 1981–1992 Koivisto oli jäsenenä ensimmäisessä Suomen Lintutieteellisen Yhdistyksen nimistötoimikunnassa, joka laati kaikille maailman linnuille suomenkieliset nimet.

Teksti: Marko Gustafsson

Kommentit