Hyppää pääsisältöön

Pave Maijasen parhaita

Muusikkona, laulajana ja tuottajana tunnettu Pave Maijanen on tehnyt pitkän uran suomalaisissa rockbändeissä. 1980-luvulla hän nousi huippusuosioon soolohiteillään Pidä huolta, Lähtisitkö ja Jano.

Pekka Juhani "Pave" Maijanen (1950-2021) aloitti uransa lappeenrantalaisissa kitarabändeissä Ours ja Kopet. 1970-luvun alussa hän soitti mm. Smokings- ja Paradise-yhtyeissä. Valtakunnallisesti huomatuksi rockmuusikoksi hän nousi Dave Lindholmin kanssa perustamansa Rock´n´Roll Bandin ansiosta. Sitä seurasi Albert Järvisen kera kokoon pantu Royals.

Maijasen laulukieli oli 1970-luvulla englanti, mutta se vaihtui suomeksi vuosikymmenen vaihteessa oman Mistakes-yhtyeen myötä. Vuoden 1981 suuri hitti oli Veikkauksen mainoksissa vielä 2000-luvullakin soinut Pidä huolta.

Maijanen työskenteli myös arvostettuna levytuottajana. Hän toimi tuottajatehtävissä mm. Wigwamin, Hurriganesin ja Dingon levyillä. Levymyynnin osalta Maijasen paras vuosikymmen oli tähän asti 1980-luku, jolloin hän siirtyi selvästi iskelmällisemmän materiaalin pariin.

Katso myös:

Kunnian kentät -sarjaan tehty Pave Maijasen haastattelu (leikkaamaton versio) on vuodelta 1996. Toimittaja Axa Sorjanen käy Maijasen kanssa läpi tämän uran alun ja vaiheet niin Paradisessa, Rock'n'roll Bandissa kuin Royalsissa ennen Pidä huolta -hitillä alkanutta soolouraa, unohtamatta tuottajan töitä Wigwamista Dingoon.

Tietolaatikko

1990-luvulla Pave Maijasen suosio hiipui. Hän edusti Suomea epäonnisesti euroviisuissa vuonna 1992 kappaleella Yamma Yamma.
Vuosituhannen vaihteessa Maijanen oli mukana huikean suositussa Mestarit areenalla -kokoonpanossa Hectorin, Kirkan ja Pepe Willbergin kanssa. 2000-luvulla esiintymisareenat ovat kuitenkin vaihtuneet pikkupubeihin.
Pave Maijanen on lauluntekijänä käyttänyt myös nimimerkkiä Maija Paavonen.
Pidä huolta. Säv. ja san. Pave Maijanen.
Kuume. Säv. ja san. John Davenport & Eddie Cooley, suom. san. Maija Paavonen.
Lähitisitkö. Säv. ja san. Pave Maijanen.
Jano. Säv. ja san. Maija Paavonen.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto