Hyppää pääsisältöön

Anki popin parissa

Suomifolkin keulakuva Anki Lindqvist tunnettiin 1960-luvulla myös popparina. Ohimennen-ohjelma esitteli hänet vuonna 1966 englanninkielisten pophittien tulkitsijana.

Tietolaatikko

You Don´t Have to Say You Love Me (Io che non vivo senza te). Säv. Pino Donaggio, san. Vito Pallavicini, engl.san. Vicki Wickham & Simon Napier-Bell.
I Will Wait for You (Les parapluies de Cherbourg). Säv. Michel Legrand, san. Jacques Demy, engl. san. Norman Gimbel. Alun perin elokuvasta Les parapluies de Cherbourg.
Little Man. Säv. ja san. Sonny Bono.

Anki teki jo ensilevynsä vuonna 1962 kitarabändi The Savagesin säestyksellä. Vuonna 1964 hän levytti mm. rhythm & blues -klassikko Feverin ja käännösversion The Kinksin hitistä You Really Got Me.

1960-luvun jälkipuoliskolla Anki esiintyi mm. Dannyn kiertueilla. Vuonna 1968 Dannyn D-Tuotanto järjesti hänelle oman Aikakone-turneen, jolla oli mukana ruotsalainen undergroundyhtye Baby Grandmothers. Seuraavana vuonna Anki osallistui Eero Raittisen ja Kirkan kera D-tuotannon Rock and Roll Circus -kiertueeseen.

Alkujaan italialainen You Don´t Have to Say You Love Me nousi hitiksi vuonna 1966 Dusty Springfieldin englanninkielisenä versiona. Suomeksi sen levytti Kristina Hautala.

I Will Wait for You on teemasävelmä Jacques Demyn elokuvasta Cherbourgin sateenvarjot, joka sai ensi-iltansa vuonna 1964. Ensimmäisen englanninkielisen version laulusta teki amerikkalainen Steve Lawrence. Anki levytti sen suomeksi nimellä Rakkaani hylkää mua ei.

Little Man on amerikkalaispari Sonny & Cherin kansainvälinen hitti vuodelta 1966. Suomeksi sen esitti Tuula Harry Aaltosen orkesterin säestyksellä.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto