Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Timo Koivusalo

Vielä alle 50-vuotias Timo Koivusalo on ehtinyt tehdä paljon. 8-vuotiaana maalaispoika kirjoitteli jo hyvin vakavia runoja, joita lähetteli myös kustantajille.

Hieman vanhempana Timo soitti kitaraa ja oli ehdottoman varma, että uusi Elvis on syntynyt pientilalle Satakunnan Lattomeren kylään.

Koivusalo haaveili rokkitähteydestä, mutta pohti samaan aikaan ihmismielen kiemuroita ja hakeutui koulutukseen mielenterveysalalle.

1990-luvulla Koivusalo nähtiin jo televisiossa ja valkokankaalla Pekko Aikamiespoikana. Pekon myötä hänestä kehkeytyi myös elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Koivusaloa kiinnostavat erityisesti suuret suomalaiset tarinat.

Koivusalon kymmenes elokuva "Täällä Pohjantähden alla" sai ensi-iltansa joulukuussa 2009, elokuvan toinen osa ilmestyi teattereihin syyskuussa 2010.

Koulutukseltaan Timo Koivusalo on kokki ja mielisairaanhoitaja, mutta miten satakuntalaisen pienviljelijän pojasta tuli koko kansan tuntema juontaja, ohjaaja ja viihdyttäjä?

Teksti: Marko Gustafsson

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto