Hyppää pääsisältöön

Kadonneet: Antero Harju

Hämeenlinnalainen liikemies Antero Harju katosi vuonna 1990. Keväällä 2010 poliisi vangitsi miehen epäiltynä Harjun taposta. Omaisille tärkeäintä olisi, että Antero löytyisi.

Keväällä 1990 katosi Hämeenlinnassa 48-vuotias Lauri Antero Harju. Monenlaisilla liiketoimilla itsensä elättäneen Harjun tarkkaa katoamisajankohtaa ei tiedetä ja liikkuvaa elämää viettäneen bisnesmiehen katoamisen syytkin ovat pitkään olleet arvailujen varassa.

Kadonneet-sarjan jakso Moottoritie on kuuma kartoittaa Harjun viimeisten hetkien elämäntilanteen: avioerosta alkanut alamäki oli kiihtynyt ja Harjun ystäväpiirin oli ilmaantunut henkilöitä, joiden toimet eivät päivänvaloa kestäneet.

Harmaassa paperibisneksessä pyöri rahaa ja parkettien partaveitsenä tunnettu Harju viihtyi hyvin ravintoloissa ja naisseurassa.

Harjun kohtalo nousi uudelleen otsikoihin samaan aikaan kun ohjelmantekijät kuvasivat illan jaksoa. Poliisi vangitsi kevään aikana vuonna 1951 syntyneen hämeenlinnalaismiehen Harjun taposta epäiltynä. Käräjäoikeus istui kesäkuun alussa.

Esitutkinnan mukaan Harjun kohtalon sinetöivät neljä miestä. Kalmoa etsittiin kiivaasti oikeudenkäyntiin asti 1990-luvulla rakennetun Hämeenlinna–Tampere-moottoritien maastosta.

Oikeuden päätös oli näytön niukkuuden vuoksi vapauttava ja kadonneen Harjun omaisten tuska jatkuu. Heille tärkeintä olisi että kalmo löytyisi. He haluaisivat saattaa isänsä siunattuun hautaan.

Teksti: Yle Asiaohjelmat