Hyppää pääsisältöön

Autovaras

Taavi Kassilan tv-draaman keskiössä on isäänsä kipeästi kaipaava, rötöstelyihin sortunut Jesse. Rankka elämä vaatii veronsa, mutta sallii myös lupauksen paremmasta.

Jesse asuu Tampereella äitinsä ja pikkuveljensä Raimon kanssa. Isä Purtsi on alkoholisoitunut ja asuu kaatopaikalla. Äiti seurustelee uuden miehen kanssa. Siitä ei Jesse pidä. Koulu ei Jesselle maistu, mutta rengas palaa ja kimmat kiinnostavat, varsinkin Tuija.

Jesse ja kaverinsa Veka varastelevat autoja. Välillä jäädään kiinni, välillä ei. Yhdellä keikalla Veka kuolee tapaturmaisesti. Jesse joutuu linnaan. Kiven sisässä on aikaa miettiä asioita.

Kun vapaus koittaa, alkaa Jessellä uusi elämä. Hänestä itsestään on tullut isä.

Tietolaatikko

Kolmiosaisen tv-draaman kokonaiskesto on 138 minuuttia.
Antti Majanlahti (Jesse), Sampsa Helminen (Veka), Antti Seppä (Salomaa), Matti Rasila (Pakarinen), Sanna Salminen (Tuija), Tuija Ernamo (Marja-Liisa), Matti Viironen (Purtsi), Antti Helminen (Raimo)

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto