Hyppää pääsisältöön

Leipä- ja pizzataikina leivinkivelle

 

7g hiivaa
600 g kylmää vettä
800 g vehnäjauhoja
12 g suolaa

Taikina saa nousta yön yli, noin 6 - 8 tuntia huoneenlämmössä. Olotilan taikina nousi kylppärin lattialla, jossa lattialämmitys oli +23°C. Taikina on rakenteeltaan löysää ja siinä on paljon ilmakuplia. Mikäli haluaa kuplat säilymään myös valmiissa leivässä, taikinaa ei kannata sen kummemmin vaivata - sitä käännellään vain varovasti paketiksi, jauhoja säästämättä.

Taikina on venyvää, joten siitä voi pyöritellä samalla myös pizzapohjan. Ilmakuplat tosin kannattaa ensin vaivata pois. Leivinkivihän sopii erinomaisesti myös pizzan paistoon.

 

Taikinan ohje oli sovellettu ruotsalaisesta Pain de Martin -leipäblogista.

Vinkki: Olotila testasi leivinkiveä leivänpaistoon, lue lisää

 

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka