Hyppää pääsisältöön

Riikka Pulkkinen: Totta

Rakkaus, kuolema, toivo ja suru ovat isoja teemoja Riikka Pulkkisen odotetussa toisessa romaanissa. Jo läpimurtoromaanissaan Raja hän käsitteli taitavasti suuria tunteita.

Romaanissa on kaksi eri aikatasoa. Päällimmäisenä on nykyaika, kun aviomies Martti saattohoitaa vaimoaan Elsaa. Toinen taso vie 60-luvulle. Martilla on suhde perheen apulaiseen Eevaan. Asetelma on perinteinen kolmiodraama, mutta Riikka Pulkkinen saa lukijan miettimään rakkauden kestävää ja syvintä ydintä.

Yksi suurimmista rakkauksista on kun kotiapulainen Eeva kiintyy syvästi Martin ja Elsan lapseen Eleonooraan eli Ellaan. Rakkauden hintana on kuitenkin se, että ihminen joutuu luopumaan rakkaimmistaan: Eeva Ellasta ja Martista, Martti pitkäaikaisesta aviopuolisostaan Elsasta.

Riikka Pulkkinen on kirjoittanut hyvin koskettavan ja kauniin kirjan suuresta rakkaudesta. Romaanin kieli on psykologisen tarkkaa, ja Pulkkisen kuvaamat tunteet ovat sekä unimaisen kauniita että totta.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto