Hyppää pääsisältöön

Mauno Kuusisto laulaa

Mauno Kuusisto virittää Suvisattumissa juhannustunnelmaa ja laulaa Jatkoajassa muodinmukaisesti "protestilaulun". Kuulijoiden joukossa on hänen nimikaimansa pääministeri Mauno Koivisto.

Laulajan ja pääministerin nimet sekoittuivat aina silloin tällöin, ja vuoden 1968 Jatkoajassa niiden samankaltaisuus oli vitsailunkin aiheena.

Poliittiset laulut olivat tulleet muotiin, ja juontaja Aarre Elo pyytää Kuusistoltakin sellaista. Aivan vallankumouslaulua ei ohjelmistosta löydy, mutta Luigin aaria oopperasta Viitta käy Kuusiston mielestä hyvin protestilaulusta.

Laulajakollega Kauko Käyhkön toimittamassa Suvisattumia-ohjelmassa Kuusisto laulaa kaksi laulua näytelmästä Talkootanssit. Ohjelmassa ihastellaan myös studion keinua, joka on lopettanut kitinänsä.

Tietolaatikko

Volgalaulu, operetista Perintöruhtinas. Säv. Franz Lehar, suom. san. Sauvo Puhtila.
Luigin aaria ("Hai ben ragione"), oopperasta Viitta. Säv. Giacomo Puccini, libretto Giuseppe Adami.
Oli juhla ja juhannusilta, näytelmästä Talkootanssit (op. 37). Säv. Ilmari Hannikainen, san. Erkki Kivijärvi.
Serenadi, näytelmästä Talkootanssit (op. 37). Säv. Ilmari Hannikainen, san. Erkki Kivijärvi.

Kommentit
 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto