Hyppää pääsisältöön

Litmasen saksipotku

Jari Litmanen nostatti vielä kerran sarjajumboksi juuttuneen FC Lahden säilymistoiveita upealla saksarimaalillaan AC Oulun vieraana Veikkausliigassa syyskuussa 2010.

FC Lahden epätoivoiselta tuntunut selviytymistaistelu 2010 Veikkausliigassa jatkui 18. syyskuuta AC Oulun vieraana.

Drilon Shala vei vieraat 0-1 johtoon toisen puoliajan puolivälissä puskumaalilla. Tämän jälkeen vanhat ketut astuivat näyttävästi esiin. Ensin Mika Nurmela toi Oulun tasoihin ottelun 82. minuutilla täydellisellä vapaapotkulla kuudentoista rajalta.

Viisi minuuttia myöhemmin oli Kuninkaan vuoro. Kulmapotkun jälkeen Litmanen sai keskityksen boksiin. Haltuunotto rinnalla ja saksipotku yläkulmaan. Lahti vei kamppailun 1-2 ja säilytti vielä mahdollisuutensa liigapaikan uusimiseen.

Litmasen maali sai osakseen huomiota myös ulkomailla. Ruotsalainen Aftonbladet kehui 39-vuotiaan Litmasen akrobaattisen maalin vieneen katsojan ajatukset syksyisestä Veikkausliiga-ottelusta aivan toisiin sfääreihin.

Litmanen itse oli luonnollisesti vain tyytyväinen joukkueensa voittoon ja totesi, että Lahden toivo elää vielä.

Teksti: Janne Leppänen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto