Hyppää pääsisältöön

Mitä tehdä haluttomuudelle?

Olen 36-vuotias kouluikäisten lasten äiti. Elämä on välillä stressaavaa, mutta enimmäkseen koen pärjääväni hyvin. Minulla on kiltti ja rakastava mies, jonka kanssa arki sujuu. Siitä huolimatta seksi ei enää innosta. Minulle riittäisi pelkkä läheisyys, mutta miehen takia ryhdyn seksiin noin kerran, pari kuussa. Miehestä näen, että hän ei ole tilanteeseen tyytyväinen. En haluaisi perheemme hajoavan. Kuinka kauan voin sanoa, että nyt ei vain haluta?

Kerran pari kuussa seksiä on parempi kuin ei mitään. Vähän tiuhempi tahti olisi vielä parempi- kerran pari viikossa olisi jo kovin normaalia ja hyvää. Rasittava arki vie helposti voimat ja tekee itsenkin ”arkityypiksi”. Kannattaisi panostaa yhteiseen aikaan ja hoidattaa lapsia välillä muilla, jotta olisi aikaa keskittyä eroottiseen elämään. Jokaisen erotiikka löytyy omasta itsestä mutta sitä pitäisi vaalia. Huolehtia itsestään niin, että voisi olla itse itseensä tyytyväinen – silloin voi tyydyttää myös toista. Eroottisen kirjallisuuden lukeminen, musiikin kuuntelu ja eroottiset – naisille siis paljon romantiikkaa ja seksiä sisältävät elokuvat – olisivat suositeltavaa ajanvietettä. Seksi niin kuin rakkauskin on paljolti tahdon asia.

Lääkäri Anneli Kivijärvi vastasi kysymyksiin seksuaalisuudesta 8.4.2010 YLE Teeman seksi-illassa.

Kommentit