Hyppää pääsisältöön

Ex-vaimo muistelee kitaralegenda Albert Järvistä

Edesmenneen Hurriganes-kitaristi Albert Järvisen ex-vaimo Airi "Aikku" Järvinen muistelee muusikkomiestään ja kritisoi Hurriganes-yhtyeen alkuvaiheista kertovan Ganes-elokuvan miehestä antamaa kuvaa.

Aikku ja Albert Järvinen olivat yhdessä vuodesta 1970 vuoteen 1984. Parin suhde kariutui seitsemän vuotta ennen Albert Järvisen menehtymistä. Aikku Järvisen mukaan elokuvan Hurriganes-kitaristi on "vähän semmoinen hölmö ja hölmöläinen, jollainen hän ei todellisuudessa ollut".

Järvinen kuvailee ex-miestään luovaksi ja ujoksi: "Hän oli hyvin taiteellinen, monilahjakas ja pystyi moneen. Hän oli kiinnostunut kaikesta: taiteesta, kirjallisuudesta ja musiikista".

Haastattelussaan Aikku Järvinen palaa myös ex-miehensä kiisteltyyn kuolemaan. Albert Järvinen menehtyi Lontoossa 1991 ja pitkään velloneiden huhujen mukaan syynä oli heroiinin yliannostus. Aikku Järvinen tyrmää huhun perättömäksi. Ruumiinavauspöytäkirjan mukaan kuolinsyynä oli äkillinen sydänkohtaus.

"Kyllähän hän oli viinaa ja huumeita käyttänyt", Aikku Järvinen sanoo, mutta korostaa ex-miehensä olleen kaksi vuotta täysin raittiina ennen menehtymistään.

Kommentit