Hyppää pääsisältöön

Ex-vaimo muistelee kitaralegenda Albert Järvistä

Edesmenneen Hurriganes-kitaristi Albert Järvisen ex-vaimo Airi "Aikku" Järvinen muistelee muusikkomiestään ja kritisoi Hurriganes-yhtyeen alkuvaiheista kertovan Ganes-elokuvan miehestä antamaa kuvaa.

Aikku ja Albert Järvinen olivat yhdessä vuodesta 1970 vuoteen 1984. Parin suhde kariutui seitsemän vuotta ennen Albert Järvisen menehtymistä. Aikku Järvisen mukaan elokuvan Hurriganes-kitaristi on "vähän semmoinen hölmö ja hölmöläinen, jollainen hän ei todellisuudessa ollut".

Järvinen kuvailee ex-miestään luovaksi ja ujoksi: "Hän oli hyvin taiteellinen, monilahjakas ja pystyi moneen. Hän oli kiinnostunut kaikesta: taiteesta, kirjallisuudesta ja musiikista".

Haastattelussaan Aikku Järvinen palaa myös ex-miehensä kiisteltyyn kuolemaan. Albert Järvinen menehtyi Lontoossa 1991 ja pitkään velloneiden huhujen mukaan syynä oli heroiinin yliannostus. Aikku Järvinen tyrmää huhun perättömäksi. Ruumiinavauspöytäkirjan mukaan kuolinsyynä oli äkillinen sydänkohtaus.

"Kyllähän hän oli viinaa ja huumeita käyttänyt", Aikku Järvinen sanoo, mutta korostaa ex-miehensä olleen kaksi vuotta täysin raittiina ennen menehtymistään.

Teksti: Emilia Kemppi

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto