Hyppää pääsisältöön

Sipulipiirakka tomaatin ja vuohenjuuston kera

Sipulipiiras tomaatilla ja vuohenjuustolla.
Sipulipiirakka tomaatin ja vuohenjuuston kera. Kuva: Strömsö Sipulipiiras tomaatilla ja vuohenjuustolla. Kuva: Svenska Yle/Strömsö Strömsö (tv-ohjelma)

Strömsön kokille sipuli on kaiken ruoanlaiton perusta, mutta se antaa myös mahdollisuuden loputtomiin erilaisiin muunnelmiin.

Piirakkapohja:

500 g vehnäjauhoja
250 g voita
1 muna
1 dl vettä
suolaa

Täyte:

1 purjosipuli leikattuna 2 cm paksuiksi paloiksi
10 pikkusipulia kuorittuina
10 salottisipulia kuorittuina
4 salaattisipulia
1 valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna
6 munaa
6 rkl maitoa
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

Salaatti:

2 punasipulia viipaloituina
2 rkl viinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
4 terttutomaattia
100 g vuohenjuustoa
½ ruukkua basilikaa

Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset monitoimikoneessa ja anna taikinan levätä viileässä. Raasta taikina piirakkavuokaan ja painele se tasaiseksi. Laita vuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi.

Esipaista taikinapohja 175 asteessa niin että se ei ehdi saada väriä.

Keitä purjosipuli ja pikkusipulit pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja jäähdytä ne sitten kylmässä vedessä. Laita salottisipulit uunivuokaan, mausta suolalla ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paista sipuleita 200 asteessa noin 20 minuuttia ja kuori ne paistamisen jälkeen.

Halkaise salaattisipulit kahtia pituussuunnassa ja grillaa tai paista pannulla kovalla lämmöllä vähän suolan ja oliiviöljyn kanssa.

Vatkaa munat ja maito, raasta sekaan valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä sipulit piirakkapohjan päälle ja täytä pohja munamaidolla reunaan asti. Paista 190 asteessa kunnes piirakka on jähmettynyt ja saanut kauniin värin.

Marinoi punasipulirenkaat viinietikassa ja oliiviöljyssä. Lisää piirakan päälle reiluiksi paloiksi leikatut tomaatit, marinoidut sipulirenkaat ja basilika. Lisää lopuksi vuohenjuustopalat piirakan päälle.

Linkit:

  • Vegevalinta – viikkomenu 5

    Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

    Vegevalinnan viimeisellä viikolla tarjolla on erinomainen vegepihvi kotimaisista härkäpavuista. Pihvi sopii mainiosti vegeburgeriin. Kiitos Anna-Karin Alménille, Linda Råholmille ja Anne Kiurulle resepteistä.

  • Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä

    Nelivuotiaani lempiruoka.

    [[section color=white&image=39-5972845d9b320ae4423 &type=foreground]] Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä Tässä yksinkertainen, nopea ja halpa keitto.

  • Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan

    Monikäyttöinen ja helposti muunneltava muhennos.

    Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan Helposti hyvää kauden raaka-aineista. Muhennos on monikäyttöinen, sopii myös esimerkiksi paistetun lohen seuraksi ( korvaa kasvisfondi kalafondilla ja lisää vielä 1/4 tl hienoa merisuolaa muhennokseen) Mutta toimii erinomaisesti sellaisenaan juuri perunan ja parsakaalin kaverina. Itse kehittelemä ohjeeni "simppelisti hyvää" periaatteella.

  • Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla

    Intialaista sormiruokaa Anders Samuelssonin tapaan.

    Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla Tässä muodossa et ole vielä koskaan maistanut perunaa. Nämä rapeat uppopaistetut pakorat ovat alkujaan peräisin Intiasta. Perunapakoroiden kanssa voi tarjota mieleisiään lisukkeita. Tässä niiden lisänä on maukasta vihreää chutneyta ja mangoldimuhennosta.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa