Strömsön kokille sipuli on kaiken ruoanlaiton perusta, mutta se antaa myös mahdollisuuden loputtomiin erilaisiin muunnelmiin.
Piirakkapohja:
500 g vehnäjauhoja
250 g voita
1 muna
1 dl vettä
suolaa
Täyte:
1 purjosipuli leikattuna 2 cm paksuiksi paloiksi
10 pikkusipulia kuorittuina
10 salottisipulia kuorittuina
4 salaattisipulia
1 valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna
6 munaa
6 rkl maitoa
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Salaatti:
2 punasipulia viipaloituina
2 rkl viinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
4 terttutomaattia
100 g vuohenjuustoa
½ ruukkua basilikaa
Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset monitoimikoneessa ja anna taikinan levätä viileässä. Raasta taikina piirakkavuokaan ja painele se tasaiseksi. Laita vuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi.
Esipaista taikinapohja 175 asteessa niin että se ei ehdi saada väriä.
Keitä purjosipuli ja pikkusipulit pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja jäähdytä ne sitten kylmässä vedessä. Laita salottisipulit uunivuokaan, mausta suolalla ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paista sipuleita 200 asteessa noin 20 minuuttia ja kuori ne paistamisen jälkeen.
Halkaise salaattisipulit kahtia pituussuunnassa ja grillaa tai paista pannulla kovalla lämmöllä vähän suolan ja oliiviöljyn kanssa.
Vatkaa munat ja maito, raasta sekaan valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä sipulit piirakkapohjan päälle ja täytä pohja munamaidolla reunaan asti. Paista 190 asteessa kunnes piirakka on jähmettynyt ja saanut kauniin värin.
Marinoi punasipulirenkaat viinietikassa ja oliiviöljyssä. Lisää piirakan päälle reiluiksi paloiksi leikatut tomaatit, marinoidut sipulirenkaat ja basilika. Lisää lopuksi vuohenjuustopalat piirakan päälle.
Linkit: