Hyppää pääsisältöön

Juice Leskisen patsas

Vuonna 2006 edesmenneen kansantaiteilijan Juice Leskisen patsas pystytettiin syystalvella 1995 hänen kotipitäjäänsä Juankoskelle.

11. marraskuuta järjestettyyn paljastustilaisuuteen oli Juicen itsensä lisäksi saapunut runsas joukko juankoskelaisia. Paikalla oli myös Juicen äiti, joka oli ilmeisen liikuttunut poikansa saamasta suosionosoituksesta.

Tori, jolle patsas pystytettiin, oli kantanut sanailijan nimeä jo 80-luvulta. Näköispatsas on sijoitettu torilla jo aiemmin seisseen monumentin yhteyteen. Patsaan on suunnitellut virolainen kuvanveistäjä Villu Jaanisoo. Näköispatsaan alta monumentista löytyvät myös Juicen kädenjäljet.

Juice kertoi toimittajan johdattelevan kysymyksen jälkeen kokevansa vihdoin olevansa kansakunnan kaapin päällä, oltuaan elämässään myös sen alla ja sisällä.

Teksti: Janne Leppänen