Hyppää pääsisältöön

Lasse Virénin patsas

Nelinkertaisesta olympiavoittajasta tuli kesällä 1994 neljäs suomalainen suurjuoksija, jonka kunniaksi on pystytetty patsas jo tämän elinaikana. Virén sai patsaan sekä Helsinkiin että kotikuntaansa Myrskylään.

Olympiastadionin läheisyydessä, Töölön Kisahallin edustalla seisova näköispatsas paljastettiin elokuun alussa ennen Helsingissä järjestettyjä yleisurheilun EM-kisoja.

Aloite patsashankkeeseen tuli Myrskylän kunnalta ja sitä vei eteenpäin Virénin huippuvuosien aikainen urheiluliiton puheenjohtaja Jukka Uunila. Puolisen miljoonaa markkaa maksanut hanke toteutettiin puhtaasti talkoovoimin.

Patsaan on veistänyt kuvanveistäjäprofessori Terho Sakki. Luomus on saanut osakseen positiivista palautetta Virénin keveän askeleen vangitsemisesta, ja toisaalta kritiikkiä huonosta sijainnistaan sekä robottimaisuudestaan.

Teksti: Janne Leppänen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto