Hyppää pääsisältöön

Pirjo Hassisesta tuli kirjailija Reginan ansiosta

"Luin valtavasti kirjoja ja rakastin kirjoittamista, mutta ei minulle tullut mieleenkään, että ryhtyisin kirjailijaksi", muistelee kirjailija Pirjo Hassinen nuoruus- ja opiskeluvuosiaan.

Hassinen opiskeli Jyväskylässä valtio-oppia ja filosofiaa ja oli ehdottoman varma, että päätyy tutkijaksi yliopistolle. "Seisoin kaupan kassajonossa kun huomasin pokkarihyllyssä ilmoituksen. Regina-lehti järjesti kirjoituskilpailun ja palkinnoksi saisi melko hyvän tukun rahaa." Kroonisessa rahapulassa ollut opiskelija tarttui haasteeseen.

Pirjo Hassinen voitti kilpailun ja häneltä tilattiin heti tarinoita niin paljon kuin vain ehtisi kirjoittaa. "Minulla oli vapaat kädet kirjoittaa aivan mitä ja miten halusin, mutta kaikkein tärkeintä oli suunnaton se tyydytyksen tunne, jonka kirjoittamisesta sain." Opiskelu hiipui ja kirjoittaminen lisääntyi. Pirjo Hassinen on vuodesta 1991 lähtien julkaissut toistakymmentä romaania.

Teksti: Marko Gustafsson