Hyppää pääsisältöön

Pahojen puolustajat - asianajajat Aarno Arvela ja Pekka Kivi

Asianajajat Aarno Arvela ja Pekka Kivi tienaavat elantonsa puolustamalla oikeussalissa Suomen paatuneimpia rikollisia. Ylen Silminnäkijä perehtyy miesten mielenkiintoiseen työnkuvaan.

Aarno Arvelan kasvot ovat tutut lukuisista uutisjutuista, joissa on käsitelty koko maata kuohuttaneita rikostapauksia. Arvela tuli tunnetuksi 90-luvun puolivälissä avustaessaan kukkakauppiaan murhasta tuomittua turkkilaismiestä.

Tämän jälkeen hän on puolustanut oikeudessa mm. Steen Christenseniä ja Heinon pariskunnan murhasta syytettyä nuorukaista. Arvela sai jopa kansainvälistä huomiota hoitaessaan HIV-mies Steven Thomasin juttua.

Pekka Kivi on puolestaan uransa kuluessa profiloitunut ennen kaikkea järjestäytyneiden rikollisjengien jäsenten asianajajana. Hän on edustanut rikollisliiga Natural Born Killersin perustajaa ja entistä johtajaa Lauri Johanssonia sekä moottoripyöräjengi Bandidosin jäseniä.

Silminnäkijän haastattelemat huippujuristit pohtivat omaa suhdetta työhönsä sekä ammatilliselta että inhimilliseltä kantilta.

Teksti: Janne Leppänen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto