Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen kulisseissa: Eila Roine

Näyttelijä Eila Roine on työskennellyt Pikku Kakkosen juontajana vuodesta 1996. Hän arvelee päässeensä mukaan ohjelmaan, koska "juontajajoukkoon haluttiin yksi vanhempi ihminen, eräänlainen varamummo". Kaikilla kun ei omaa mummoa ole, tai mummo asuu kaukana.

Eilan sanoma vanhemmille on: antakaa lastenne olla lapsia mahdollisimman kauan. Kaikkia asioita ei tarvitse osata heti, eikä kaikkia maailman harrastuksia tarvitse harrastaa yhtä aikaa – niin hyviä kuin harrastukset ovatkin.

Eila Roine kertoo nyt Pikku Kakkosen kulisseissa työstään lastenohjelman juontajana. Mukaan mahtuu myös muistoja Eilan lapsuudesta sekä asioita, joista Suomen lasten varamummo on huolissaan.

 

Millaisia ajatuksia Eilan sanat herättävät? Saavatko nykylapset olla lapsia riittävän pitkään?

Linkit:

Kommentit
  • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus vie kirjainten maailmaan

    Eskari-sovelluksen Lukivalmiudet-kokonaisuuden tehtävätyypit

    Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen lukivalmiuksiin liittyvässä kokonaisuudessa leikitään kirjaimilla, tavuilla ja sanoilla. Samalla harjoitellaan kirjaintuntemusta, sanojen alkuäänteiden ja -tavujen tunnistamista sekä kootaan kirjaimista ja tavuista merkityksellisiä sanoja.

  • Pikku Kakkosessa annetaan kaikille kehon osille nimi ja opetellaan uimapukusääntö

    Kesäkeskiviikkoisin tutustutaan kehoon ja turvataitoihin.

    Miten lapsi oppisi kunnioittamaan omaa ja toisen kehoa? Voiko turvataidoista puhua säikyttämättä lasta turhaan? Missä iässä turvataidoista voisi alkaa puhua? Väestöliiton mukaan lasten kehotunnekasvatus on tavallisten käytöstapojen harjoittelua ja omien oikeuksien opettelua.