Hyppää pääsisältöön

Ohje palmikoiden neulomiseen

Palmikoiden neulominen. Kuva: Strömsö

Strömsön Leetä kiehtovat perinteiset balttialaiset, irlantilaiset ja islantilaiset kalastajaneuleet. Neuleet ovat yksivärisiä ja niissä on koristeina useita monimutkaisia kuvioita ja palmikoita. Kaikki, jotka ovat joskus yrittäneet neuloa villapaidan tietävät miten paljon aikaa sen tekeminen vaatii - palmikoiden salaisuuden oppiminen vie kuitenkin vain pari minuuttia.
Tarvitset näitä:

  • lankaa ja siihen sopivat puikot
  • palmikkopuikon (eli apupuikon)

 

Neulo kaikki reunasilmukat oikein niin reunoista tulee siistimmät.


Yksinkertainen vasemmalle kiertyvä palmikko
- katso video:

Tee näin

  • Luo 30 silmukkaa (jos lanka ja puikot ovat paksuja, voit luoda silmukat yhdelle puikolle, muuten kahdelle).
  • Neulo 12 o, 6 n, 12 o.
  • Neulo vielä kaksi kerrosta, nurjat silmukat nurin ja oikeat oikein.
  • Kerros 4: neulo 12 n. Siirrä 3 ensimmäistä silmukkaa palmikkopuikolle ja jätä se työn eteen odottamaan. Neulo 3 seuraavaa oikeaa silmukkaa apupuikon takaa. Neulo sitten oikeat silmukat apupuikolta (poista puikko) ja jatka kerros loppuun nurjilla silmukoilla.
  • Neulo 3 kerrosta oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin. Jos haluat tehdä useampia palmikonkiertoja, voit aloittaa uudelleen ohjeen neljännestä kohdasta lähtien.

Neulemalli palmikolle. Kuva: Strömsö
Saatavilla on paljon hyviä neulekirjoja, joista voit etsiä inspiraatiota – peruskirjoja neulomisesta tai erikoiskirjoja joiden ohjeilla voi neuloa muun muassa ranteenlämmittimiä tai vaikka uusia lämpimiä vaatteita koirille.

Linkit:

Kommentit

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa