Hyppää pääsisältöön

Studio Julmahuvi: Roudasta rospuuttoon

Takki ja lompakko tyhjänä, laskuhumalan saattelemana saapuu isäntä ryyppyreissunsa jälkeen taksilla talon pihaan. "Älä sano mitään!" kaikuu katumuksen ja uhon täyttämä huuto. Petteri Summasen sketsi valittiin kaikkien aikojen parhaimmaksi Yle Teeman äänestyksessä vuonna 2010.

"Musiikki, ohjaus, leikkaus, Summasen laskuhumalainen epätoivo ja punchline huokuvat kaikki täydellisyyttä. 'Älä sano mitään' -vuodatukset koiralle sukeltavat jonnekin todella syvälle suomalaiseen sielunmaisemaan", kommentoi Studio Julmahuvin sketsiä äänestänyt katsoja

Lisäksi Yle Teeman äänestyksessä koko Studio Julmahuvi -sarja äänestettiin Yleisradion hauskimmaksi ohjelmaksi kautta aikain.

Vuonna 2014 Petteri Summanen totesi Yle Uutisille:
–Toivoisin että kuka tahansa työpaikalla pikkuisen nuutuneessa tilassa tai paskalla fiiliksellä saisi katsottavakseen Roudasta rospuuttoon -sketsin, joka oli parodia suomalaisen tv-draaman ankeudesta. Kirjoitin sen monologin ja pääsin juoksemaan avantoon ja huutamaan: "Minä oon syöny sen piirakan, minä oon tuhonnu meiän liiton." Jos sellainen saisi ihmisen huomaamaan, että oma elämä on ihan hyvässä jamassa.

Teksti: Yle Teema, Elina Yli-Ojanperä, Yle Uutiset/Veli-Pekka Hämäläinen

Studio Julmahuvit Areenassa

Pieni ja kiireinen "umpilisäkestudio" lähettää kerran viikossa oman, lyhyiden ohjelmien pakettinsa. Kaikki kahdeksan jaksoa nyt katsottavissa Areenassa.

Kommentit