Hyppää pääsisältöön

Punainen kalakeitto

Punaiseen kalakeittoon tulee chiliä ja valkosipulia. Kuva: Stock.xchng

500 g pakasteseitä tai muuta vaaleaa kalaa fileenä
1 ruukku ruohosipulia
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 chili siemenineen
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
öljyä
1 rkl vehnäjauhoja
2 tlk tomaattimurskaa
1 kalaliemikuutio
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 laakerin lehti

Sulata kala. Huuhdo ruohosipuli ja hienonna se. Suikaloi punasipuli ja raasta valkosipulin kynsi. Suikaloi chili ja inkivääri. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kalaliemikuutio, valutettu tomaattimurska, timjami ja laakerinlehti. Hauduta 15 min. Lisää paloiteltu kala ja anna hautua vielä 10 min.

Vinkki: Tarjoa punainen kalakeitto lämpimien juustovoileipien kera.

 

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

 

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka