Hyppää pääsisältöön

Loost Koos

Helsinkiläinen hiphop-yhtye Loost Koos koostuu MC Särrestä, DJ Arsista ja tuottaja/hypeman Väiskistä. Kokoonpano on julkaissut kaksi suomenkielistä studioalbumia.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen nimellä Lost Cause englanninkielistä materiaalia julkaissut yhtye päätti vaihtaa kotimaiseen keikkaillessaan Ruudolfin ja Kemmurun kanssa. Samalla myös bändin nimi vaihtui "suomenkieliseksi".

Loost Koos tekee ysärivaikutteista, viihdyttävää, niin sanoituksiltaan kuin taustoiltaan rentoon meininkiin kannustavaa rap-musiikkia.

Lost Causen aikaiset julkaisut olivat enimmäkseen omakustanteita. Pari viimeisintä julkaisi The Funkiest -levykaupan alainen Fjuu Records. Loost Koosin Särre voitti englanninkielisen rapin suomenmestaruuden vuonna 2005.

Vuonna 2007 ilmestynyt Peruna & timantti oli Loost Koosin debyyttilevy sekä studio- että kielimielessä. Se sai jatkoa 2008 Ei väistetä jos ei tunneta -albumin muodossa. Molemmat levyt on julkaissut helsinkiläinen Monsp Records. Kielen vaihto nosti yhtyeen suosiota välittömästi.

Loost Koosin Särre tunnetaan myös Basso-lehden päätoimittajana.

Särre ja DJ Arsi vierailivat Summerissa kesällä 2007. Särre esitti Trio Mäihän säestyksellä kappaleen "Koko illan".

Teksti: Janne Leppänen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto