Hyppää pääsisältöön

Tee oma yrttisuola

Yrttisuola Strömsön ohjeella.

Omatekoisen, maistuvan yrttisuolan valmistaminen on helppoa. Voit valita yrtit oman makusi mukaan tai tehdä erilaisia yrttisuoloja eri tarkoituksiin.

Yrttisuola sopii melkein kaikkeen ruoanlaittoon - ja saattaa jopa muuttaa mitäänsanomattoman ruoan kulinaariseksi elämykseksi!

Ohje on tuoreille yrteille. Mikäli käytät kuivattuja yrttejä, tee seos uunissa valmiiksi ja sekoita hienonnetut, kuivatut yrtit vasta valmiiseen seokseen.

Tarvitset näitä:

  • 2 l sekalaisia tuoreita yrttejä
  • 2 rkl hienoksi jauhettua merisuolaa tai muuta suolaa
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 tomaattia
  • ½ purjosipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½–1 punainen chili
  • ½ punainen paprika
  • 2 cm piparjuurta

Suositeltavia yrttejä ovat:

  • lipstikka – siinä on voimakas lihaliemimäinen maku ja se on pääainesosa monissa yrttisuoloissa
  • persilja – tätä Strömsön Alexandra käyttää paljon
  • basilika
  • oregano
  • timjami
  • ruohosipuli
  • meirami

 

Tee näin:

1. Silppua yrtit karkeasti ja laita ne monitoimikoneeseen.

2. Paloittele vihannekset ja laita nekin koneeseen.

3. Käytä monitoimikonetta kunnes kaikki ainekset ovat hienojakoisia, lopputuloksen kuuluisi muistuttaa löysää puuroa.

4. Lisää suola ja käytä konetta vielä hetki.

5. Levitä vihreä puuro leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, laita se uuniin 40 asteeseen ja jätä uuninluukku raolleen. Jätä uuniin yön yli tai kunnes puuro on täysin kuivunut.

6. Aja kuivattu puuro tehosekoittimessa jauhemaiseksi. Joskus jauheen on hyvä antaa vielä kuivua vähän lisää.

7. Säilytä yrttisuola tiiviskantisessa lasipurkissa.

Linkit: