Hyppää pääsisältöön

Tietoisku: Turvallista arkea

Hyväkin työpaikka voi olla onnettomuuksille altis. Kaikkia riskejä ei voida koskaan poistaa, vaikka työturvallisuuteen olisi kiinnitetty erityistä huomiota.

Vuonna 1969 valmistuneessa tietoiskussa korostetaan, että onnettomuuksien varalle kannattaa hankkia riittävät vakuutukset.

Lakisääteiset ja vapaehtoiset vakuutukset turvaavat työntekijää vanhuuden, sairauden tai tapaturman varalta.

Jokainen ihminen on oman onnensa seppä. Siksi kannattaa miettiä, millaista vakuutusturvaa tarvitsee itsensä, perheensä ja omaisuutensa turvaamiseksi, tietoiskussa korostetaan.

Filmissä esitellään huonekalujen valmistusta ja työntekijöiden vapaa-ajan rientoja Askon huonekalutehtailla.

Teksti: Reijo Perälä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto