Hyppää pääsisältöön

Tietoisku: Turvallista arkea

Hyväkin työpaikka voi olla onnettomuuksille altis. Kaikkia riskejä ei voida koskaan poistaa, vaikka työturvallisuuteen olisi kiinnitetty erityistä huomiota.

Vuonna 1969 valmistuneessa tietoiskussa korostetaan, että onnettomuuksien varalle kannattaa hankkia riittävät vakuutukset.

Lakisääteiset ja vapaehtoiset vakuutukset turvaavat työntekijää vanhuuden, sairauden tai tapaturman varalta.

Jokainen ihminen on oman onnensa seppä. Siksi kannattaa miettiä, millaista vakuutusturvaa tarvitsee itsensä, perheensä ja omaisuutensa turvaamiseksi, tietoiskussa korostetaan.

Filmissä esitellään huonekalujen valmistusta ja työntekijöiden vapaa-ajan rientoja Askon huonekalutehtailla.

Teksti: Reijo Perälä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto