Hyppää pääsisältöön

Yhteisömanageri luo yhteyksiä ja yhteistyön edellytyksiä

Verkko auttaa ja nopeuttaa kommunikaatiota. Mutta kun haluaa ihmiset tekemään yhdessä töitä, on tavattava myös kasvokkain. Näin summaa kokemuksiaan Demoskene -dokumentin tuottamisesta Yle.fi-toimituksen kehitystuottaja Arttu Silvast.

Muutama vuosi sitten verkossa oli muotia suunnitella palveluja käyttäjien tuottaman sisällön varaan. Verkkomedian hypetermi oli "user-generated-content". On jo hyvin ilmeistä, että ihmiset tekevät verkossa asioita omilla ehdoillaan eikä heitä ole ollenkaan vaivaton saada mukaan talkoisiin, vaan siihen on annettava hyvä syy. Pelkkä avun pyytäminen, edes kohdennetun yleisön puhuttelu, ei riitä, vaan ihmisten kanssa on tehtävä yhdessä töitä.

Viestintä verkossa rikastuttaa sitä, mitä tehdään, Silvast kuvaa.

Arttu Silvast ja YleX-kanavan viihdetoimittaja-yhteisömanageri Sippo (Mika Tolvanen) kertoivat työstään tänään Helsingin Kirjamessuilla Ylen lavalla haastattelussani.

Kuuntele keskustelu: mp3

Löydy - Brändää itsesi verkossa -keskustelu from Peter Forsgard on Vimeo.

Poimintoja Kirjamessuilla YLE:n osastolla käydystä keskustelusta Löydy - brändää itsesi verkossa. Keskustelijoina olivat Tuija Aalto, Sippo ja Arttu Silvast.

  • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

    PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

    Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.

  • Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös selaimella

    Areenan tallenteet EU-alueella myös selainpalvelussa

    Areenan käyttö EU-alueella etenee. Nyt EU:ssa matkailevien suomalaisten on mahdollista katsella ja kuunnella kaikkia tallenteita Areenan selainpalvelussa. Toissa vuonna Yle avasi Areenan mobiilisovellusten käytön kaikille kotipaikkansa vahvistaneille suomalaisille. Yle oli toinen yleisradioyhtiö EU:ssa ja ensimmäinen pohjoismainen julkisen palvelun yhtiö, joka toteutti tämän toiminnallisuuden.