Hyppää pääsisältöön

Kruununprinsessa Victoria ja hänen puolisonsa Daniel vierailivat Suomessa 2010

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailivat Suomessa marraskuussa 2010. Ohjelma oli rakennettu kuninkaallisten vieraiden toiveiden mukaan: esillä olivat nuorison asiat ja tulevaisuus.

Kuninkaallinen pari saapui Suomeen sateisena sunnuntai-iltana. Kuninkaallisten vierailu herätti suurta kiinnostusta, prinsessa ja prinssi saivat liikkeelle suuren joukon haltioituneita ihailijoitaan. Maanantaiaamuna presidentti Tarja Halonen tarjosi vierailleen kahvit Mäntyniemessä. Halonen kertoi haastattelussa hänen ja puolisonsa olevan "Victorialle kuin naapurin setä ja täti".

Seuraavana päivänä kruununprinsessa ja prinssipuoliso vierailivat Lahdessa. Tiistaina kruununprinsessa Victoria tapasi nuoria Sörnäisten toimintakeskus Hapessa ja avasi Hanasaaren kulttuurikeskuksessa Espoossa tulevaisuusseminaarin. Lisäksi pari tervehti helsinkiläisiä kaupungintalon parvekkeelta.

Victoria muistutti yleisölle olleensa Helsingissä monta kertaa ja saaneensa aina valtavan lämpimän vastaanoton. Prinsessalle sattui pieni kömmähdys kun hän tervehti helsinkiläisiä vahingossa helsingborgilaisina. Hän korjasi lipsahduksensa huumorilla ja totesi perään: "klassinen moka".

Vuotta myöhemmin kruununprinsessa Victoria kävi avaamassa Ruotsin ja Suomen rajalla Haaparanta-Torniossa nimeään kantavan aukion.

Kommentit