Hyppää pääsisältöön

Irwinistä tuli rokkiväenkin lemmikki

Vuonna 1988 Irwinillä oli meneillään uusi nousukausi, joka huipentui Rentun ruusu –kappaleen huikeaan menestykseen. Hän keikkaili faniensa muodostaman Irwinin Lapset –bändin kanssa ja sai nuorelta yleisöltä mainion vastaanoton: "Se on kato rajua rockia, mitä me heitetään tuolla lavoilla ja opiskelijapaikoissa."

Tietolaatikko

Tästä Rockstop-ohjelmaa varten vuonna 1988 tehdystä haastattelusta on nähty otteita Rockstopissa 20.9.1988 sekä lyhyt välähdys myös huhtikuussa 1991. Ohjelma on Elävän arkiston viikkoäänestyksen 43/2010 voittaja.

Rockstop-ohjelma teki Irwinistä haastattelun elokuussa 1988. Kansansankarin suosion salaisuus ei siinäkään selvinnyt.

Heli Nevaareen haastattelussa Irwin kertoo pysyneensä alalla, koska ”tykkää kiertämisestä ja kulkemisesta”. Matkan varrella on sattunut ehkä mokia, mutta niitä hän ei ajattele.

Yli 20-vuotisen uran aikana viihdebisnes oli ehtinyt muuttua paljonkin. Tanssilavojen kuolema ei Goodmania kuitenkaan hetkauttanut, koska hän pystyi heittämään numeronsa missä vain – tavaratalossa tai pubin nurkassa.

Iskelmä on Irwinistä jauhanut pitkään samoja latuja. Iskelmällisen suomirockin hän toivotti tervetulleeksi, mutta äänekäs speed metal herätti epäilyksiä: ”Metelillä voi peittää osaamisen puutteet.” Artistilta vaaditaan Irwinin mukaan nöyryyttä: ”Kusi ei saa nousta päähän.”

Musiikkia Irwin lupaa tehdä jatkossakin, koska se on hänen elämänsä. Laulajan ura päättyi tammikuussa 1991 sydänkohtaukseen.

Teksti: Jukka Lindfors